Ciorba de gaina cu zdrente de ou

de JulyCris in Ciorbe, 20 Mai 2014 | 7527 vizualizari

 

Ador ciorbita de gaina de tara. Am primit gaina,am si facut ciorbita.

 

INGREDIENTE

  • o gaina de tara (eu am oprit pulpele si pieptul pt o mancarica)
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • delikat
  • rosii facute in casa
  • o mana fidea
  • 1 ou
  • patrunjel verde(o legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gaina cu zdrente de ou:

Se spala gaina bine si o portionam. Punem carnea intr-o oala cu apa la fiert. Luam spuma care se formeaza deasupra cu ajutorul unei spumiere sau linguri. Lasam sa fiarba inca o ora(depinde acum si de gaina cat de repede fierbe). Spalam legumele si le tocam marunt. Eu pastarnacul si radacina de patrunjel le scot dupa ce fierb. Le pun bucati mai mari in oala,dupa care le scot. Adaugam legumele si lasam sa fiarba in continuare. Incercam carnea si daca e aproape fiarta,adaugam si rosiile pt ciorba. Punem si delikat. Cand carnea e fiarta,adaugam o mana de fidea si mai lasam 5-10 minute. Intre timp, batem un ou bine cu furculita,iar dupa ce am oprit focul,punem oul in oala si amestecam. Asezonam cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Oul se poate pune batut cu furculita direct in oala,sau se pun cateva linguri din zeama fierbinte in castronelul unde se afla oul. Amestecam si adaugam in oala. Astfel,oul se va face "zdrente".

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu zdrente de ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zeama de cocos in stil Basarabean