Ciorba de fasole uscata cu afumatura

de MotanLaOale in Ciorbe, 23 Ian 2021 | 4704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole uscata
  • 400g afumatura
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta tomate
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • boia afumata
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata cu afumatura:

Fasolea uscata se pune la inmuiat de seara.

Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt.

Afumatura a fost soriciul de la costita si slanina afumata adunat in congelator in timp.

Eu am pus la fiert fasolea cu afumatura si putina sare in oala sub presiune, cam o ora.

Intre timp am pus la calit zarzavatul in ulei cateva minute, am pus putina apa si le-am lasat la fiert.

Cand fasolea a fiert am trecut-o intro oala mai mare si am adaugat zarzavatul fiert separat.

Am completat cu apa, vegeta, piper, boia afumata si am lasat sa dea cateva clocote.

Am pus si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10-15 minute.

Am potrivit de sare si am adaugat si mararul tocat marunt.

Dupa cateva clocote este gata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz cu afumaturi