Ciorba de fasole si costite taranesti

de Sabina in Ciorbe, 28 Sep 2009 | 8030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame costite taranesti (Angst - foarte bune si gustoase)
  • 2 pumni de boabe de fasole (de la piata)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 albitura
  • 1 ardei gras rosu si 1 verde
  • 2 linguri amestec de legume uscate Sanovita
  • sare si piper
  • 1 ceapa rosie (pentru servire)
  • marar
  • tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole si costite taranesti:

Punem cu o seara inainte fasolea sa se inmoaie intr-un vas cu apa (Atentie fasolea se alege si se spala).

Punem boabele de fasole la fiert in apa cu sare, dupa vreo 40 de minute schimbam apa si punem din nou la fiert intr-o apa noua. Intre timp taiem marunt morcovul, telina, ceapa si ardeii grasi. Lasam sa fiarba. Verificam daca boabele sunt fierte si adunam cu ajutorul unei linguri de lemn cojitele. Taiem costitele taranesti in bucati si le adaugam in oala, avand grija sa adunam spuma pe care carnea o va forma la suprafata ciorbei (in foto2 se poate vedea spuma cu pricina).

Adaugam zarzavatul tocat, o lingura de ulei de masline si lasam la fiert in continuare la foc mic. Condimentam dupa gust cu sare, piper si amestec de legume uscate Sanovita. Cand toate legumele au fiert si ciorba noastra a scazut, luam de pe foc si adaugam mararul proaspat tocat si tarhon (proaspat sau uscat). Ciorba se serveste cu ceapa rosie taiata, presarata cu sare si stropita cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole si costite taranesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:40

as manca ciorba de fasole, dimineata, la pranz si seara, cu CEAPA bineinteles

adry88 1

20.05.2011, 11:59

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zeama de pui de tara