Imi doream de ceva vreme o ciorbita usoara cu iaurt, asa am trecut la treaba.
Curatam bine inimile si pipotele si le spalam. Le punem intr-o oala in apa rece la fiert si le fierbem pana se inmoaie bine. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede.
Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o tocam fin, iar morcovul il radem pe razatoarea mare.
In uleiul incins, punem morcovul si il lasam pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa. Amestecam usor si cand ceapa a inceput sa se inmoaie stingem cu zeama de la pipote. Punem si pipotele si inimile, adaugam fasolea verde, sare, piper negru macinat si fierbem pana fasolea verde se inmoaie. Completam cu apa calda, daca este nevoie si mai dam cateva clocote. Amestecam iaurtul cu galbenusul, adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand continuu, apoi turnam amestecul in ciorba. Punem mararul si mai lasam pana ciorba se pregateste sa dea iar in clocot. Stingem focul, punem un capac si o lasam 10 minute, apoi o servim.