Ciorba de fasole alba de post.

de dicarmencitta1957 in Supe/Ciorbe, 24 Mar 2010 | 6563 vizualizari

 

by dicarmencitta
Aceasta ciorbica este preferata mea,baietii mei nu se bucura cand avem mancare de post,dar cand nu este post si o fac cu coasta afumata,se mananca rapid.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr fasole alba uscata.
  • 2 morcovi.
  • 1 radacina pastarnac.
  • 1 bucata radacina telina.
  • 2 cartofi roz.
  • 1 litru bors.
  • sare,
  • piper roz proaspat macinat,
  • tarhon,
  • cimbru.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole alba de post.:

 Curatam fasolea si o punem in apa cu o seara inainte de a o fierbe,pentru a face ciorba.A doua zi o fierb in doua ape si arunc apa de doua ori.Abia in a treia apa pregatesc ciorba.Pun fasolea fiarta in 3 l de apa deja clocotita.Arunc apa de cel putin doua ori,ca sa evit problemele cu stomacul.Curatam legumele:morcovul,cartoful,radacina de pastarnac si telina,le tocam si le vom pune la fiert in cea de a treia apa.

Cand toate zarzavaturile sunt gata fierte,asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper proaspat macinat roz,cimbru,tarhon si cine doreste poate sa puna si cateva linguri de bulion. Eu o acresc cu bors de la tarani si fac si un mujdei de usturoi cu smantana sau cu iaurt,dar acum fiind in postul pastelui nu am mai facut niciun mujdei,am mancat-o cu ceapa rosie si cubulete de paine coapte in cuptor.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole alba de post." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz