O ciorba care a devenit rapid preferata mea! Reteta am gasit-o la Madi si de abia acum i-a venit randul :)
Mai intai, taiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem impreuna la calit, in ulei incins si le lasam 7-8 minute, pana cand incep sa se aureasca.
Adaugam 2 cani de apa ( sau cat considerati voi necesar) si dovlecelul dat pe razatoarea mare si lasam 15 minute la foc iute.
Carnatii ii taiem rondele si ii prajim.
Ii adaugam in ciorba scursi bine de ulei, mai adaugam 1 – 2 cani de apa si lasam sa mai fiarba inca 15 minute. La final, adaugam cuburile de Maggi cu gust de vita.
Luam ciorba de pe foc si o lasam 5 minute deoparte. Smantana o punem intr-un bol si o amestecam bine cu un polonic din ciorba fierbinte.
Adaugam apoi amestecul de smantana in toata ciorba, amestecam si adaugam si mararul.
1
Merge cu orice tip de afumatura, va fi la fel de gustoasa.
2
Atentie la smantana, sa nu se branzeasca, lasati ciorba la racorit!