Ciorba de dovlecei, cu leustean

de Patricia Iordache in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 11220 vizualizari

 

Pentru ca este vara si pentru ca avem legume proaspete din belsug, am profitat de acest lucru si am pregatit o ciobita racoroasa din dovlecei si muuult leustean. A iesit o minunatie! Aromata si gustoasa exact asa cum mancam in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare (sau 2-3 mai mici);
  • 1 ceapa mare;
  • 1 rosie (fara coaja);
  • 2-3 linguri bulion;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 2 cartofi potriviti;
  • o telina mica;
  • 3-4 linguri cu ulei;
  • sare;
  • piper;
  • leustean proaspat din belsug;
  • 2.5 l. apa fierbinte.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei, cu leustean:

Spalam legumele si le curatam de coaja.

Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul.

Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte.

Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete.

Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute.

Tocam rosia marunt si o punem in ciorba. Adaugam cubuletele de dovlecei, potrivim de sare si piper, punem si bulionul si lasam sa fiarba inca vreo 10-15 minute.

Oprim focul si presaram mult leustean proaspat, tocat.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute si/sau cu smantana (cui ii place).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei, cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de post