Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 18 Mar 2017 | 4851 vizualizari

 

Mi-a fost pofta de o ciorba cu tagliatelle si ce putea fi mai potrivit, decat una cu carne de cocos de tara? Ce-i drept, fierbe mai greu, dar daca aveti o oala sub presiune, este floare la ureche. Si unde mai pui ca este mai sanatoasa carnea de tara.

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la un cocos de tara
  • 5 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 gogosar verde
  • 1 bucatica de telina
  • circa 3 l apa
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 100 g paste tagliatelle
  • 3-4 fire de patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle:

Se portioneaza carnea si se spala. 

Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.

Telina se curata de coaja si se spala.

Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in circa 3 l apa, cu o lingura de sare. Se fierb la foc mic, in jur de o ora, in functie de carne. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, dupa care se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga putin piper negru macinat si rosiile pregatite pentru iarna si se mai clocoteste ciorba timp de 5 minute, dupa care se adauga pastele si se mai clocoteste 2-3 minute. La final, se adauga  patrunjelul (spalat si tocat) si se potriveste ciorba de sare. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe si afumatura