Ciorba de cartofi cu sfecla rosie

de Valclaudia in Mancaruri de post, 29 Iun 2014 | 4869 vizualizari

 

o ciorba de post foarte gustoasa, mai ales rece

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati mici de sfecla rosie (cca 400 gr. in total)
  • 2 cartofi mari (cca 500 gr.)
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa alba uscata
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • oregano in otet
  • leustean verde
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu sfecla rosie:

Curatam si spalam legumele.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei la foc mic.

Adaugam si rindelele de morcov si lasam sa se caleasa pana isi schimba uleiul culoarea in auriu.

Maruntim sfecla la robot, o adaugam peste legumele sotate. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Adaugam cca 2l apa rece. Lasam sa fiarba la foc potrivit cca 20 min.

Adaugam in ciorba cubulete de cartofi, 1 foaie de dafin si lasam sa mai fiarba ciorba pana se inmoaie si cartofii.

La final oprim focul la oala,adaugam o lingura de oregano in otet, presaram marar verde si leustean proaspat, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu leurda - de post