Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca

de MIUTA in Ciorbe, 26 Mar 2012 | 25287 vizualizari

 

Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca  este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau bogat si aromat. Aceasta ciorba combina ingredientele simple si accesibile ale bucatariei romanesti - cartofi, legume proaspete si carnati afumati de casa - pentru a crea o masa reconfortanta si satioasa. Preparata adesea in timpul sezonului rece, ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati nu doar incalzeste trupul, dar si sufletul, amintind de mesele de familie si de aromele copilariei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca
  • carnat de porc afumat(400g)
  • o ceapa uscata
  • ardei kapia rosu
  • pasta de ardei
  • un morcov mare
  • radacina de telina
  • 3-4 cartofi potriviti
  • 250 ml bulion
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • smantana
  • ulei
  • sare,piper,cimbru
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca:

Cum se prepara Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca

Se caleste in ulei o jumatate de morcov dat pe razatoarea mica.Se adauga ceapa taiata fin,ardeiul kapia si se mai calesc inca cateva minute.Se adauga pasta de ardei,carnatul taiat feli,morcovul si telina taiate cubulete.Se adauga cca 3-4 l de apa.

Se condimenteza cu sare,piper si cimbru.Se fierbe cca 40 minute la foc potrivit.Se pun cartofii taiati cuburi si se lasa la fiert inca 10-15 minute.

Se acreste cu bulion si suc de lamaie.La sfarsit se pune smantana si dupa cateva clocote se adauga patrunjelul tocat si se opreste din fiert.

Se serveste cu ardei iuti si paine de casa. Recomandam si ciorba de salata verde

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata