Acum ca a venit toamna si vremea s-a mai racorit, ciorbele incep sa aiba mare cautare, asa ca m-am hotarat sa fac o ciorba cu afumatura ca nu mancasem de foarte multa vreme.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Ceapa, ardeii, morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie marunt.
Rosiile spalate se decojesc si se taie bucatele mici.
Intr-o oala punem uleiul si lasam un pic sa se incinga la foc potrivit, adaugam ceapa, ardeii, morcovul, telina, pastarnacul si amestecam bine, potrivim de gust cu sare lasam 5 minute. Adaugam cartofii si costita afumata, amestecam inca 2 minte dupa care adaugam 5 litri de apa calda spre ferbine potrivim de gust cu sare si piper si lasam pe foc pana sunt toate facute. Adaugam rosiile tocate si borsul de putina dupa ce i-am dat un clocot si mai lasam 5 minte dupa care oprim focul si adaugam cimbru si leusteanul.
Se poate servi cu smantana si ardei iute sau cum va place voua.
Sa aveti pofta!