Ciorba de burta cu smantana

de epurasha2bb in Ciorbe, 27 Iul 2010 | 20006 vizualizari

 

e una din preferatele mele

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de burta de vita prefiarta si taiata suvite din comert din congelator
  • 1 os de vita cu putina carnita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacinuta de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4 graunti usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus crud
  • 1 ardeias iute
  • 1 cutiuta de smanatana grasa
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri otet
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta cu smantana:

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.

Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.

Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet si un galbenus de ou crud.Apoi adaugam si grauntii de usturoi zdrobiti.

Se toaca patrunjelul verde si s epresara deasupra in momentul servirii.

Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi si o pasta de hrean alaturi, eu prefer usturoiul.

TIPS-URI

1

puteti pastra o parte din legume in ciorbica taiate rondelute mici, in special cele albe care nu strica aspectul ciorbitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana