Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 30 Mai 2018 | 5122 vizualizari

 

 La curatenia de primavara in camara am dat de ardeii pusi la borcan fara sare https://www.bucataras.ro/retete/conserva-ardei-pentru-umplut-fara-sare-86986.html. Asa ca repede la consum pana nu vin cei proaspeti la oferta :D ! Am preparat o delicioasa ciorba de ardei umpluti.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mici
  • 2 radacini patrunjel -mici
  • 2 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 1 telina mica
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa boia ardei
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura cu varf cu zahar
  • 2 linguri mari pasta rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • faina alba
  • 10-12 ardei pentru umplut din conserva proprie https://www.bucataras.ro/retete/conserva-ardei-pentru-umplut-fara-sare-86986.html
  • Umplutura:
  • 500 gr carne vitel
  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici.
  3. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare.
  4. Se pun legumele la sotat in ulei timp de 2-3 minute.
  5. Adaugati boiaua si pasta de rosii. Amestecati usor pentru omogenizare si adaugati treptat putina apa.
  6. Completati cu 2-3 l apa.
  7. Sarati si puneti la fiert foaia de dafin si tijele de telina maruntite.
  8. Scoateti ardeii din borcan si-i clatiti cu apa rece.
  9. Ardeii au stat bine conservati in apa cu hrean si aspirina. Au ramas fermi.
  10. Carnea de vitel se taie bucati si se toaca.
  11. Eu o maruntesc tot cu ajutorul blenderului vertical cu cutitul atasat vasului ce este mai incapator.
  12. Tot asa toc si patrunjelul si ceapa verde.
  13. Amestecati carnea tocata cu ou, orez, patrunjel verde tocat, ceapa verde tocata, sare si piper. Omogenizati amestecul.
  14. Ardeii se pudreaza pe interior cu faina alba si se umplu cu amestecul de carne. Introduceti ardeiul in faina cu capatul de la umplutura.
  15.  Prin pudrarea cu faina la interior se ,,lipeste" amestecul de carne de ardei si astfel nu iese din ardei la fierbere.
  16. Prin pudrarea cu faina la exterior, cand se introduc ardeii la fiert, se ,,sigileaza'' si carnea nu se imprastie.
  17. Faina va da o usoara consistenta necesara ciorbei de ardei umpluti.
  18. Puneti ardeii la fiert timp de 30 minute.
  19. Adaugati zaharul.
  20. Incercati daca va place cat este de fiert ardeiul umplut.
  21. Gustati si sarati / piparati daca mai este nevoie.
  22. La servire decorati farfuria cu ciorba de ardei umpluti, cu patrunjel verde.                

                                         Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Boiaua de ardei subliniaza culoarea rosie frumoasa a ciorbei.

2

Prin pudrarea cu faina la interior se ,,lipeste" amestecul de carne de ardei si astfel nu iese din ardei la fierbere.

3

Prin pudrarea cu faina la exterior, cand se introduc ardeii la fiert, se ,,sigileaza'' si carnea nu se imprastie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (20)

dantes 1

31.05.2018, 17:11

Buna!

mirela0911 1

01.06.2018, 09:11

Tare gustoasa e!

mihaelar63 1

08.06.2018, 14:52

Merisor , Nu ai curaj sa prepari ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta