Ciorba de ardei umpluti

de Sidy in Supe, 12 Iul 2010 | 9751 vizualizari

 

Stiu ca in marea majoritate se fac ardei umpluti. Dar sotului meu ii place ciorba de ardei umpluti asa ca eu asa fac ardeii...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 patrunjei
  • 1 rosie
  • 5-6 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei si bucatelele ramase linga cotor , se taie marunt. Se pune la calit in putin ulei morcovii razuiti, ceapa, bucatelele de ardei si rosia. Cind sunt gata se adauga 2 l de apa , sare si piper si se lasa sa fiarba pina umplem ardeii cu urmatoarea compozitie: carnea tocata , 1/2 ceapa razuita, orezul spalat si scurs bine, marar verde tocat, sare ,piper si albusurile de la oua.

Cind fierbe ciorba adaugam ardeii umpluti si lasam sa fiarba. Daca mai este nevoie se mai pune apa ca sa depaseasca inaltimea ardeilor.
Cind toate sunt fierte, galbenusurile se amesteca cu zeama de lamaie , smantana si un polonic ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si adaugam compozitia de galbenus cu smantana. Amestecam si punem patrunjel verde deasupra.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se poate servi cu ardei iute si smantana, alaturi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de linte verde