Ciorba de ardei umpluti

de CarmenBlue in Ciorbe, 5 Oct 2015 | 3697 vizualizari

 

O reteta pe placul sotului meu - e ardelean :) - si de care, desi eu nu am auzit pana cand nu l-am cunoscut pe el si pe familia lui, am adoptat-o cu entuziasm deoarece e foarte gustoasa si foarte satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 150 gr orez
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/4 radacina telina
  • 2 linguri ulei
  • ardei grasi potriviti ca marime
  • frunze de patrunjel
  • cimbru
  • 1 lingura de bors Magic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs.

Carnea tocata se amesteca cu orezul, spalat bine si scurs de apa, o ceapa tocata marunt, oul si condimentele: sare, piper, boia (dupa preferinta fiecaruia :D) Se adauga si 2 linguri de apa rece la omogenizarea carnii pentru ca orezul sa se poata umfla.

Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se lasa deoparte,

In 2 linguri de ulei se calesc o ceapa taiata marunt si radacinoasele curatate, spalate si date pe razatoarea mare. Dupa ce s-au calit, se adauga o lingura de boia si se stinge cu apa. Se lasa la fiert.

Cand fierbe apa, se adauga, cu grija, ardeii. Se lasa la fiert la foc potrivit aproximativ o ora. Se gusta si se potriveste de sare, piper.

La sfarsit am adaugat o lingura de bors Magic, cimbru, am oprit focul si am adaugat o legatura de patrunjel. Am acoperit oala cu un capac pentru un sfert de ora.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pune si o radacina de patrunjel. Eu nu am avut.

2

Soacra mea face ciorba cu bulion pe care il adauga aproape de sfarsit. Ai mei au preferat borsul.

3

Se poate servi cu smantana sau iaurt si cu ardei iute, daca se doreste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

06.10.2015, 10:44

Ce buna e!

CarmenBlue 1

06.10.2015, 11:13

Va multumesc si va imbratisez Intr-adevar, este o ciorba foarte buna! Va invit sa o incercati

Bya Ralu 1

06.10.2015, 14:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu fidea si pasta de tomate