Ciorba de ardei kapia umpluti

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Feb 2016 | 5136 vizualizari

 

 M-a apucat o pofta de ciorba de ardei umpluti. Am preparat tocatura. Din ea o parte am facut chiftelute. Bun planul. Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Am cutreierat prin magazinele din micul cartier. Am fost pe la marile -micile marketuri. In afara de ardei kapia mai erau decat ardei grasi scofalciti si obositi. Nu-i nimc , mergem inainte!!! Am achizitionat 8 ardei kapia rosii. Zece nu  se putea, ca nu mai erau ...
A iesit o ciorba nemaipomenit de gustoasa!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 6 linguri orez fiert
  • 1 conserva cu pulpa de rosii-Cirio
  • 8 ardei kapia rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 linguri faina alba
  • 500 gr carne tocata amestec vita cu porc
  • 1 ceapa mica
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei kapia umpluti:

  1. Curatati legumele si le spalati.
  2. Taiati in bucati mari ceapa, morcovul si patrunjelul.
  3. Pentru a economisi timp eu nu  le-am razuit pe razatoare, manual, le-am tocat in vasul blenderului vertical [am un vas mai mare la blenderul Gorenje] .
  4. La tocare, actionati butonul prin impulsuri repetate. Astfel veti putea obtine legumele tocate la marimea dorita .
  5. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs .
  6. Tocati o ceapa mica si patrunjelul verde in vasul blenderului.
  7. Acestea se amesteca  cu carnea tocata, oul, 3 linguri de orez fiert  sare si piper. Omogenizati umplutura.
  8. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba si scuturati de surplus. Umpleti ardeii cu tocatura de carne.
  9. Intr-o tigaie tip wok prajiti ardeii  fara sa-i ardeti, pe toate partile. Scoateti ardeiii pe un platou separat. [prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si  la fiert umplutura nu va iesi din  el ].
  10. Prin prajirea ardeilor veti obtine in plus un gust placut de ardei copt.
  11. In uleiul infierbantat caliti usor legumele tocate in prima faza
  12. .Transferati-le intr-o oala si adugati 2.5 l apa. Sarati.
  13. Cand zeama incepe sa clocoteasca se pun ardeii umpluti si se lasa sa fiarba la foc domol 20 minute .
  14. Spre sfarsitul fierberii adugati pulpa de rosii si restul orezului fiert .
  15. Gustati si sarati daca este nevoie .
  16. Serviti ciorba presarata cu verdeata .
  17. A fost atat de gustoasa incat nimeni nu a dorit smantana la servire
  18. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin pudrarea cu faina si prajirea ardeilor, carnea tocata face aderenta cu peretele ardeiului si la fiert umplutura nu va iesi din el\.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei kapia umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de legume cu zdrente de ou, gustoasa si sanatoasa