Ciorba de agrise

de marcela1979 in Ciorbe, 22 Iun 2016 | 7681 vizualizari

 

o ciorbita de sezon

 

INGREDIENTE

  • 4-5 aripioare de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi
  • 1/2 telina radacina
  • 2 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 250 gr agrese
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de agrise:

Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in ulei, dar eu sunt la regim asa ca nu am calit. Cand aripioarele sunt aproape fierte se pune ceapa tocata si radacinoasele date pe razatoare sau calite daca le caliti. Se lasa sa fiarba, iar cand sunt fierte toate se pun agresele si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Se potriveste de sare si piper. Se pregateste dreseala : se amesteca galbenusurile cu smanatana, se pune din supa fierbinte peste dreseala ca sa se ajunga la temperatura ciorbei ,apoi se toarna in ciorba ,in fir subtire, amestecand continuu. Albusurile le punem in ciorba si se lasa sa fiarba pana la coagularea lor inainte de a pune dreseala.Se pune dupa preferinta patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de agrise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rahela Velicu 1

22.06.2016, 15:39

nici eu, dar cred ca e gustoasa!

marcela1979 1

26.06.2016, 19:20

Intradevar este foarte buna si racoroasa ,multumesc de aprecieri!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pasare, cu zeama de varza