Ciorba cu stiuca si peste afumat

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 29 Feb 2020 | 2091 vizualizari

 

 M-am pregatit sa prepar ciorba cu capetele de stiuca proaspata. Trebuia sa termin ciorba si repede  si sa fie foarte buna. Pe parcursul prepararii am fost in buna inspiratie. Mi-am amintit ca am vazut la Rocsi ciorba de peste afumat  in care a pus si conserva de peste. La mine a nimerit tocmai invers, peste prospat la care i-am potentat gustul cu un file de hering afumat. Doar asa s-a putut intalni o doamna proaspata si botoasa de apa dulce cu un domn conservat si afumat de apa sarata !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capete, coada si bucati de stiuca proaspata
  • 1 conserva de file de hering afumat in ulei de rapita
  • 50 ml otet
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 rosii uscate conservate in ulei de masline , oregano si seminte de pin
  • 3 catei usturoi
  • 8 capere in otet
  • 1 inima de salata verde
  • 1 pahar smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri orez
  • piper negru macinat -optional
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu stiuca si peste afumat:

  1. Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l  apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin .
  2. Fierbeti stiuca  timp 10 minute dupa ce da  apa in clocot .
  3. Scurgeti zeama de pe stiuca si alegeti bucatile de carne de pe oase .
  4. Curatati si spalati ardeii si ceapa .
  5. Ceapa si usturoiul  se toaca marunt . Ardeiul kaia se taie bucati , cel iute se taie rondele .
  6. Taiati rondele caperele si maruntiti rosiile uscate .
  7. Treceti conserva  prin jet de apa si o stergeti . Astfel se indeparteaza eventuale impuritati ce ar putea ajunge in mancare .
  8. Deschideti conserva de hering si scurgeti uleiul intr-o oala separata.
  9. Infierbantati uleiul si sotati usor ceapa ,usturoiul si ardeii .
  10. Adaugati caperele, orezul si rosiile maruntite . Amestecati usor .Sarati.
  11. Turnati deasupra zeama fierbinte si usor acra in care a fiert stiuca .
  12. Lasati sa dea zeama un clocot .
  13. In acest moment se pun in ciorba bucatile de carne de stiuca , alese de pe oase si bucatile de hering afumat care s-au sfarmat la manipulare .
  14. Dregeti ciorba cu smantana batuta cu galbenus si diluata cu zeama calda .
  15. Gustati si sarati /acriti/piparati daca mai este necesar .
  16. Spalati inima de salata verde si o taiati in felii de 2-3 cm grosime .
  17. La servire puneti in fiecare farfurie cate o bucata de salata verde si cate o bucata de hering afumat .
  18. Serviti ciorba de stiuca cu peste afumat cat este fierbinte garnisita cu codite de ceapa verde .
  •             Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Incercati noi combinatii . Descoperiti noi gusturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu stiuca si peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de somn