Mi-a adus cumnatul meu un castron de salau prins de el :) si-a fost taman bun pentru niste perisoare!
Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. Se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine. Trebuie sa rezulte o compozitie bine legata, alftel perisoarele se desfac la fiert...
Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se toaca cubulete. Se pune o oala cu apa la fiert, cam 3 l, cand clocoteste se adauga legumele si se lasa sa fiarba. Se adauga orezul si se da focul mic. Cu mana umeda se pun perisoarele, mai intai una si verificati sa nu se desfaca. Se lasa sa mai fiarba 10 minute si apoi se adauga borsul si rosiile maruntite. La final se bate oul zdrente si se presara verdeata tocata.
1
Ca sa nu aveti surpriza sa vi se desfaca perisoarele, este bine sa fierbeti separat o oala cu apa si se le faceti acolo. Se pune o perisoara si se lasa putin la fiert. Daca e ok, se pun si restul, apoi se muta in oala cu ciorba. Daca se desface, mai adaugati in compozitie gris sau faina, dupa plac.