Ciorba cu oase de porc afumate

de Bunica in Ciorbe, 7 Feb 2019 | 3596 vizualizari

 

Ciorba cu oase de porc afumate este o ciorba de iarna si se mananca fierbinte. Cu mamaliguta calda si ardei iute este o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 700 g oase de porc afumate
  • o ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • o radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina mica telina
  • o legatura leustean
  • 100 ml suc de rosii
  • 250-300 ml zeama de varza
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu oase de porc afumate:

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.

Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.

Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.

Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele afumate.

Lasa la fiert inca 20 minute si adauga sucul de rosii.

Dupa 10 minute adaugi zeama de varza.

Cand a disparut spuma la fiert stingi focul si pui leusteanul spalat si tocat marunt.

Se serveste fierbinte cu mamaliguta sau paine, dar neaparat cu ardei iute.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Zeama de varza se pune cate putin si se gusta.

2

Nu trebuie sa pui cat am spus, poti avea o zeama mai sarata sau mai acra decat a mea si atunci pui mai putin sau invers.

3

Cand este gata poti sa bati un ou si sa-l torni in oala cu ciorba, amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu oase de porc afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dantes 1

08.02.2019, 10:48

Buna!

madi_marin 1

10.02.2019, 12:43

Si asta-i pe lista preferatelor!

CameliaR 1

10.02.2019, 19:55

Servesc si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu paste cu ovaz