Ciorba cu legume si prosciutto

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2015 | 4940 vizualizari

 

Ciorbita calda nu trebuie sa lipseasca de pe masa mai ales in sezonul rece !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prosciutto
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel radacina si frunze
  • 1 pahar mazare verde congelata
  • 1 pahar bulion de rosii [ de casa ]
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume si prosciutto:

Legumele se curata si se spala .Ceapa  si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza .

Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala  cu 3 l apa  .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati.

Separat intr-o tigaie  se caleste usor ceapa si ardeiul 3-4 se aduga si rosiile maruntite . Adugati aceste legume calite in oala care fierbe

Dupa 15 minute se incearca daca morcovii au inceput sa se patrunda .

In acest moment se pune mazarea verde si ceilalta jumatate de ardei taiat rondele .

Se fierb impreuna 5-8 minute si se acreste ciorba cu bulion de rosii si se pipareaza .Daca este nevoie sarati .

Bucata de prosciutto se scoate din oala , se scurge de lichid si se portioneaza .

Se serveste ciorba asezonata cu patrunjel verde si marar .La fiecare  farfurie puneti o felie sau doua de prosciutto .

TIPS-URI

1

Daca nu va place mazarea o puteti inlocui cu fasole verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec