Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon

de reisnaor_2006 in Ciorbe, 28 Mar 2015 | 12504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne porc
  • 100 gr orez
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 bucata telina
  • 1 -2 ardei gras
  • 1 radacina mica patrunjel
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingura de tarhon tocat
  • sare piper
  • 2 lg otet de pe tarhon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon:

Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu in apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.Intr-o tigaie punem 2 lg de ulei sa se incinga.

In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul  plus ardeiul taiat cubulete.Se calesc la foc mic pana legumele se inmoaie un pic.

Se adauga orezul si  zarzavaturile in supa.Smantana se amesteca cu faina si apoi se dizolva cu supa fierbinte.Se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand incontinu pentru a nu se branzi.

Se adauga tarhonul tocat si otetul de pe tarhon.Potrivim de sare si piper si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

in loc de tarhon putem folosi sucul de la 1/2 lamaie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc acrita cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc