Ciorba ardeleneasca

de Sabina in Ciorbe, 13 Mai 2009 | 25224 vizualizari

 

Am mancat la Ampoita o astfel de ciorba ...tare buna bucataria ardeleneasca. Odata ajunsa acasa am pregatit-o dupa o documentare in prealabil.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc afumata
  • 2 morcovi si 1 albitura (patrunjel)
  • 1 telina
  • ardei gras rosu si verde
  • o canuta cu smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de otet
  • tarhon uscat
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se pune carnea taiata in bucati marunte la fiert (eu schimb apa de doua ori, pana nu si mai lasa spuma). Se curata legumele, se spala si se taie in bucatele mici. Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele. Optional se poate pune un pumn de orez. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce totul este fiert se adauga tarhonul maruntit. Separat, se amesteca galbenusurile de ou, otetul si smantana, pentru ca mai apoi, sa se toarne peste ciorba fierbinte, dar luata de pe foc.

La final se adauga tarhonul (care ii da un parfum aparte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de afumatura cu razalai