Ciorba a la grec de curcan

de Sidy in Ciorbe, 20 Dec 2011 | 12955 vizualizari

 

Ciorbele, marea slăbiciune a românilor, nu aveau cum să nu împrumute şi ele din experienţa grecilor. Ca multe alte mâcăruri de provenienţă străină şi ciorba à la grec a cunoscut adaptări regionale .Adevărata ciorbă à la grec poartă numele Avgolemono, de la cele două ingrediente de bază, specifice bucătăriei greceşti şi atât de dragi grecilor: ouăle şi lămâia.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan cu oase
  • 70 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
 
  • 1 ceapa
  • putina telina
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • frunze patrunjel verde
Si pentru ardeleni( ca altfel nu ne-ar place ciorba)
  • putin tarhon
  • smantana
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec de curcan:

Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma.
Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei.
Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o aruncam.
Adaugam zarzavaturile razuite la carnea ce fierbe , asezonam si lasam sa fiarba la foc mediu, acoperit.
Cand carnea este fiarta o dezosam de pe oase si o taiem bucatele.
Orezul il spalam bine in mai multe ape si il adaugam la ciorba impreuna cu carnea taiata.Lasam sa fiarba 8 minute pina cand s-a fiert orezul.
Amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie , adaugam un polonic de ciorba la amestec si rasturnam treptat peste ciorba.
Dam focul la minim si lasam ciorba sa fiarba incet ,fara sa clocoteasca, 3-5 minute.

Asezonam ciorba si pentru noi cei din Ardeal adaugam putin tarhon deasupra.Presaram si patrunjel verde tocat.

Cand servim ciorba fierbinte , putem adauga smantana si nu uitati de ardeiul iute.

Pofta mare !

P.S. In ziarul local de ieri mi-a aparut reteta aceasta.....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec