Ciolomada (Salata asortata de legume)

de Criss in Muraturi, 15 Oct 2013 | 42477 vizualizari

 

O reteta pe care am vazut-o pe blogul Ghiocelei si mi-a placut cum arata si dupa ce am facut o portie, mi-am dat seama ca imi place si gustul, asa ca am mai facut inca o portie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1 kg castraveti
  • 1 kg ardei
  • 1 kg varza
  • 1 kg gogonele
  • 4 linguri cu varf sare grunjoasa
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin
  • 400 g zahar
  • 400 ml otet
  • hrean
  • 1 pliculet conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolomada (Salata asortata de legume):

Toate legumele se spala, se curata si se feliaza. Daca aveti o razatoare sau un robot de bucatarie, e si mai bine. Eu le-am taiat cu cutitul ca mi-e groaza sa scot ditamai robotul si apoi sa-l spal, sal pun la loc....Dar si cu cutitul se pot taia felii subtiri si frumoase. Se amesteca toate legumele intr-un vas incapator, se adauga sarea, zaharul si otetul si se lasa de pe o zi pe alta, amestecand din cand in cand.  Proportia de sare, zahar, otet este urmatoarea: la fiecare kg de legume se pune 1 lingura cu varf sare grunjoasa, 100 g zahar, 100 ml otet.
A doua zi se spala si se sterilizeaza borcanele, se pun pe fundul fiecarui borcan boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafin si se pune salata de legume. Se pun si betisoarele de hrean, apoi se toarna si zeama lasata. Se capseaza borcanele si se pun in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolomada (Salata asortata de legume)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida cu sfecla rosie, hrean si chimen