Ciolomada

de burdulea56 in Muraturi, 4 Oct 2010 | 18830 vizualizari

 

aceasta muratura nu lipseste nicio toamna din camara.

 

INGREDIENTE

  • castraveti,
  • gogosari,
  • ardei,
  • varza,
  • gogonele,
  • conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut),
  • marar,
  • cimbru,
  • foi de dafin,
  • hrean,
  • boabe de piper,
  • otet,
  • zahar,
  • sare neiodata,
  • salicilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolomada:

curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.

Aceasta muratura puteti sa o pregatiti din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume ce o pregatiti. Eu am avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolomada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati cu ceapa si morcovi