Ciolanul de porc în sos de bere este un preparat perfect pentru masa de sărbători. Gătit lent, la temperatura scăzută, într-un sos aromatizat cu bere și condimente, va avea un gust extraordinar și o textură suculentă și fragedă.
Pentru acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: ciolan de porc, bere, ceapă, morcovi, condimente.
Cum se prepara acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători:
Crestează ciolanul și pune-l într-o tavă de copt. Stropește-l cu puțin ulei, apoi condimentează-l pe toate părțile cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, cimbru uscat. Unge-l bine ca să pătrundă condimentele și între crestături.
Curăță și taie ceapa și morcovul în bucăți mari și așază-le în tavă, lângă ciolan. Adaugă și câțiva căței de usturoi presați cu lama cuțitului. Stropește legumele cu puțin ulei, apoi adaugă berea în tavă, peste toate ingredientele. Condimentează și legumele cu sare, piper și boia.
Acoperă tava cu o hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu, astfel încât să fie bine sigilată.
Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ 2 ore și 30 minute.
După acest timp, scoate tava din cuptor și îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt, apoi pune din nou la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 minute cât să se rumeneasca și să capete o crustă crocantă.
După coacere, scoate cu atenție ciolanul pe un platou. Strecoară zeama din tavă într-o cratiță și pasează ușor legumele. Pune sosul la fiert.
Amestecă amidonul cu puțină apă și adaugă-l peste sos, lăsând să fiarbă până se leagă și capătă consistență.
Servește ciolanul împreună cu sosul delicios. Este un preparat extraordinar de gustos, aromat și fraged.