Ciolan afumat la cuptor

de claudiaO in Porc, 5 Dec 2014 | 18012 vizualizari

 

Tot pentru Sf. Andrei am zis ca sa pregatesc , in loc de friptura la gratar, ca tot era frig afara, un ciolam afumat la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 3 ciolane afumate
  • catei de usturoi
  • feliute de carnat afumat
  • ulei-4-5 linguri
  • cimbru,piper
  • vin rosu dulce cca 250 ml
  • 2 frunze de dafin
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat la cuptor:

Ciolanele le-am spalat, apoi leam sters bine. Le-am impanat cu feliutele de carnat si usturoiul, apoi le-am uns cu ulei si le-am frecat bine cu cimbru  si piper.

Le-am asezat intro tava mare unsa cu putin ulei.Am turnat vinul si  am pus frunzele de dafin si leam acoperti bine cu folie de aluminiu. Le-am pus la cuptor la foc mic pt cca 2 ore jumate. Cam dupa vreo ora jumate am intors ciolanele pe partea cealalata. Dupa ce s-au scurs cele 2 ore jumate, am indepartat folia si am mai lasat vreo 10 -15 minute ca sa prinda culoare.

Invitatii au servit carnita de pe ciolane impreuna cu cartofi copti si muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca a la Vladut