Ciocolata de casa in foi de napolitana

de Miha in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 7857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi mari de napolitana
  • 240 ml apa
  • 500 g zahar
  • 200 g unt
  • 60 g cacao neagra
  • 700 g lapte praf Raraul
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in foi de napolitana:

Apa si zaharul se pun la fiert intr-un vas. Se fierb pana se dizolva zaharul, circa 2-3 minute de cand incepe apa sa fiarba. Adaugam untul si amestecam pana acesta se topeste si siropul se omogenizeaza.

Laptele praf se cerne si se imparte in 2 castroane. In unul din ele se pune cacaoa si se amesteca.

Turnam siropul in mod egal in cele 2 castroane, adaugam esenta de rom in compozitia cu cacao, esenta de vanilie in cea alba si omogenizam. Compozitia va fi moale, dar se va intari pe masura ce se raceste.

Punem ciocolata pe foile de napolitana, alternand straturile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece, punand o greutate deasupra. Dupa ce s-a intarit suficient se portioneaza dupa dorinta.

Desi am tot facut ciocolata de casa in diferite variante, varianta asta prezentata de Gabi imi lipsea din colectie. :)) Si cum nu prea exista sarbatoare fara ciocolata de casa n-am ratat ocazia de a pune in aplicare. Multumesc Gabi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (27)

sisterskitchen 1

19.02.2012, 08:09

Arata grozav!

jolygina 1

19.02.2012, 10:24

simo_brkic 1

20.02.2012, 14:51

mmmm ce mult am cautat o reteta cu ciocolata de casa

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa