Ciocanele cu sos de ceapa

de mikidaniro in Pui, 7 Feb 2012 | 13164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciocanele de pui (6-7 buc)
  • 3-4 cepe mici
  • 150 g vin alb
  • 50 g slaninuta afumata
  • 2 galbenusuri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele cu sos de ceapa:

Spalam ciocanelele,le dam cu sare, piper si le punem deoparte. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem solzisori. Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta, apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min, amestecand din cand in cand.

Adaugam vinul si dam focul iute pt a elimina alcoolul, apoi punem sare, piper si acoperim vasul si lasam cca 60 de minute la foc mic-potrivit, adaugand din cand in cand apa calda daca lichidul scade prea mult. Cand sunt gata,s coatem ciocanelele intr-un vas, amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie si le turnam peste sosul ramas. Lasam pe foc inca 3-4 min amestecand frecvent. Sosul obtinut il adaugam peste ciocanele.

Se servesc calde pe ''pat'' de cartofi natur,piure sau ce garnitura va place.

TIPS-URI

1

daca aveti un vin mai acrisor nu mai adaugati si zeama de lamaie decat daca va pIace mai acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

07.02.2012, 20:27

Interesanta reteta! N-am mancat niciodata. Am furat reteta. Pup

Cris2711 1

08.02.2012, 11:42

foarte bune

DeliciidelaM 1

08.04.2016, 15:38

diseara o incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu ceapa si rosii