Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

de Mitinita in Muraturi, 1 Dec 2011 | 5389 vizualizari

 

Primul chutney facut de mine si am descoperit ca e super bun in combinatie cu branza,am incercat deocamdata cu telemeaua de oaie de la Hochland. Chutney-urile sunt de obicei mai dulci,dar eu am adaptat reteta pe gustul meu,ceea ce inseamna ca o puteti si faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere de casa
  • 100 gr de zahar
  • 2-5 cm de ghimbir (mie imi place mai iute,puneti mai putin daca incercati ptr prima oara)
  • fulgi de ardei iuti
  • ghimbir pudra Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute:

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc.

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic.

Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa.

Dupa ce s-au inmuiat merele se adauga si ghimbirul pudra ,se ia de pe foc si se pune chutney-ul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.

Se serveste cu branzeturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet