Chutney de ceapă roșie

de Pur_si_simplu_papa_bun in Conserve, 12 Sep 2011 | 11288 vizualizari

 

Acest chutney (termen preluat de britanici de la indieni pentru a descrie un preparat picant cu consistență de sos gros sau pastă, care se servește alături de un fel principal) este simplu de făcut, iar rezultatul m-a surprins plăcut. Combinația de ceapă roșie caramelizată și brânză este deosebit de savuroasă!

 

INGREDIENTE

  • • 3 cepe roșii mari
  • • 100 g zahăr
  • • 50 ml oțet de vin roșu
  • • 50 ml vin roșu
  • • piper și cimbru uscat
  • • 25 ml ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chutney de ceapă roșie:

Ceapa roșie caramelizată își pierde iuțeala și devine dulce și parfumată numai bună de mâncat pe o felie de pâine de secară cu pastă de brânză (de capră dacă aveți), pe pizza sau într-un quiche.

Ceapa tăiată feliuțe am călit-o în uleiul încins, apoi am adăugat zahărul, oțetul și vinul. Le-am lăsat să fiarbă la foc potrivit, mestecând din când în când, aproximativ o oră până s-a evaporat de tot lichidul, iar amestecul a căpătat o consistență lipicioasă. Am presărat piper și cimbru uscat, apoi l-am turnat într-un borcan sterilizat.

Se păstrază în frigider și trebuie lăsat câteva săptămâni nedesfăcut pentru ca aromele să se matureze.

Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney de ceapă roșie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chutney iute din vinete