Choux a la framboise

de Ancutsa in Mancare copii, 16 Iul 2019 | 1965 vizualizari

 

Choux cu cremă de zmeură și frișcă, decorate cu zmeură proaspătă, parfumată și răcoritoare.
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • Pentru choux:
  • 500 ml apă,
  • 100 g unt,
  • 250 g făină albă,
  • 6 ouă M,
  • 1 vârf de cuțit sare,
  • Pentru crema de zmeură:
  • 300 lapte,
  • 46 g (3 linguri) făină,
  • 2 gălbenușuri,
  • 5 ml îndulcitor (sau echivalentul 50 g zahăr),
  • 60 g unt (la temperatura camerei),
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • O lingură dulceață de zmeură de casă,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 100 g zmeură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la framboise:

 

Choux:

Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea, până se omogenizează. Se lasă la răcit o oră, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând cu mixerul acum, pentru o omogenizare bună. Eu nu am mai folosit praf de copt și am fost mulțumită de cum au ieșit.

Se umple un pos și se formează choux-uri, într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. 

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 10 minute, ca să se umfle, apoi se scoate tava, se înțeapă choux-urile cu grijă, astfel încât să iasă aerul din ele și să nu rămână crude înăuntru și se dă tava înapoi la cuptor încă 15 minute la foc mic. Fiecare tavă va sta la cuptor în total 25 de minute.

Vă recomand să scoateți choux-urile pe un grătar de răcire, se vor răci mult mai repede.

 

Crema de zmeură:

Într-o crăticioară se amestecă 2 gălbenușuri împreună cu laptele, îndulcitorul și făina, bătând cu un tel, pentru a aera compoziția. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, amestecând mereu, să nu se lipească. Se dă de pe foc, se lasă la răcit aprox 30 de minute.

Se adaugă untul (aflat la temperatura camerei), o lingură de dulceață de zmeură de casă, trecută prin strecurătoare pentru a scăpa de sâmburi (sau zmeură cu zahăr fierte pe foc mic până scad un pic) și frișca lichidă și se bate cu mixerul maxim un minut până se omogenizează frumos.

 

Montare și decor:

Într-un vas înalt, se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine consistentă, mătăsoasă.

După ce s-au răcit toate, se taie fiecare choux în două, având grijă să nu tăiem de tot capacul, se umple cu un strat de cremă, un strat de frișcă și se adaugă zmeura proaspătă, spălată și uscată pe un șervet de hârtie.

 

Timp de pregătire: aprox 2 h

Timp de gătire: 25 min / tavă x 3

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/choux-la-framboise.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la framboise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu lapte - Desertul delicios al copilariei