Choux a la creme cu topping de ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 27 Ian 2013 | 5253 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 100 g unt/ulei/margarina
  • 125 g faina
  • 3 oua mari sau 4 mici

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 4-5 linguri faina
  • 150 g zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Topping:

  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 80 ml frisca lichida
  • 1 cubulet de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu topping de ciocolata:

Prima data facem crema.Punem laptele la fiert impreuna cu semintele de la batonul de vanilie.Frecam galbenusurile cu zaharul ,adaugam faina ,laptele fierbinte in fir subtire si punem din nou pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa.(minim 15 min)

Cat timp se raceste crema pregatim aluatul.Punem apa la fiert ,cand da primul clocot adaugam untul si sarea si lasam pana se topeste complet untul si mai da iar in fiert.

Adaugam faina si amestecam bine pana rezulta o compozitie tare si omogena.Lasam aluatul putin la racorit si adaugam pe rand cate un ou si omogenizam bine.

Formam choxuri si le coacem pana se auresc frumos.

Le lasam la racit ,le taiem "capacelul" le umplem cu crema din belsug si frisca si le dam la rece.Intre timp pregatim toppingul.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida,cacaua si untul si o lasam sa se raceasca.Servim chouxurile cu topping din belsug si mai ales cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Profiterole