Choux a la creme

de Criss in Prajituri, 23 Mar 2012 | 27516 vizualizari

 

Tot pentru Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, am pregatit aceste Choux a la creme si sper sa va placa. Reteta de coji e aceeasi cu care nu dau gres. :) Nu prea am avut curajul sa incerc alta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • -10 linguri apa
  • -100 g unt sau margarina
  • -100 g faina
  • -4 oua mici sau 3 mai mari
  • Crema de vanilie:
  • -3 oua
  • -500 ml lapte
  • -6 linguri zahar
  • -3 lingura amidon
  • -1 vanilie
  • +
  • -300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Apa si untul se pun la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe fos si se adauga toata faina. Se adauga apoi ouale pe rand. Eu folosesc intotdeauna mixerul pentru ca e mai usor de inglobat fiecare ou. Se pune aluatul intr-un posh si se spriteaza gogosele mai marisoare.  Mie mi-au iesit 12 bucati. Se coc in cuptorul preincalzit 25-30 minute.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu 3 linguri din frisca batuta. Crema se pune in posh si se umple cojile. Peste crema se pune frisca batuta. Deasupra se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme