Chiquita Banana (reţetă de post)

de simonacallas in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 3022 vizualizari

 

„Sunt Chiquita Banana şi am venit să vă spun acum: bananele se decojesc dar să ştiţi că nu oricum – când au pete cafenii pe coaja de un galben rafinat, bananele-s gustoase, pefecte de mâncat!”

Aşa suna un jingle din anii 1844, când Miss Chiquita Banana şi-a făcut debutul în public. Cântecelul, nu mai lung de două strofe, a fost compus cu scopul de a-i învăţa pe americani cum să decojească, să utilizeze şi să depoziteze bananele. La vremea aceea, banana era un fruct tropical exotic şi nu foarte larg cunoscut pentru consumatorii americani. Cântecelul era difuzat la radio de 376 de ori pe zi, în Statele Unite. Asta da, culturalizare a populaţiei:) A fost cea mai de succes reclamă muzicală din toate timpurile. Mai e de mirare că americanii au ajuns să iubească bananele atât de mult, încât le mănâncă şi cu pâine?... Chiquita Banana – suplă, cu fustă colorată şi un turban pe cap, se unduia în timp ce cânta şi explica cetăţenilor cu stă treaba cu tehnologia consumării bananei. Reţeta pe care o propun astăzi este una care aminteşte de Miss Chiquita Banana: banane cu fustă de ciocolată, înveselită de sprinkles multicolore şi cu un turban din unt de arahide. Un desert rapid şi savuros, preparat din numai 3-4 ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 banane (se caută unele cât mai puţin curbate)
  • 1 ciocolată de post
  • 2 linguri unt de arahide
  • pentru decor: ornamente de zahăr colorate, nuci sau alune zdrobite, fistic mărunţit, fulgi de cocos etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiquita Banana (reţetă de post):

Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare, să le avem la îndemână. Ciocolata o rupem în bucăţi cât mai mici şi o topim la cuptorul cu microunde (câte 5-10 secunde, apoi amestecăm şi tot aşa, până când se lichefiază). Ornamentele (eu am pus sprinkles multicolore, la cererea copiilor) le punem într-un bol/farfurie. Untul de arahide să fie la temperatura camerei. Pregătim o farfurie plată pe care punem hârtie de copt.

Decojim bananele şi înlăturăm capetele, în aşa fel încât, puse în picioare, corpul lor să stea în echilibru. Apucăm o banană de un capăt şi o scufundăm cu celălalt capăt în ciocolată, cam 1/3 – 1/2 (mi-a fost teamă să o scufund prea mult, ca să nu se rupă). Scurgem ciocolata în exces, presărăm sprinkles pe zona cu ciocolată, apoi aşezăm banana pe farfurie, în picioare. Procedăm la fel cu toate bananele si le punem la frigider, până când se întăreşte bine glazura de ciocolata (5 minute sunt suficiente).

Untul de arahide l-am pus într-un poş mic (se poate folosi şi o  pungă mică de plastic, tăiată la un capăt), la care am ataşat un vârf pentru decorat. Am pus în vârful fiecărei banane câte un moţ de unt de arahide, le-am mutat pe un platou de servire şi au fost gata de savurat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiquita Banana (reţetă de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de portocale