Am facut o supa cu fidea si mi-a venit instant ideea de aceasta reteta.De fapt nu am pregatit paste chinezesti, ci autenticele cuiburi de fidea romanesti.E o improvizatie de moment care merita incercata.
Se spala bine pieptul de pui, se taie fasii subtiri,se sareaza, se condimenteaza dupa gust si se lasa in frigider la macerat circa o ora in vin si usturoi pisat.Se scoate apoi puiul de la macerat si se arunca in tigaia incinsa cu o lingura de ulei de masline.Cand acesta incepe sa se rumeneasca se ia de pe foc.
Se taie toate legumele sub forma de betisoare subtiri si se calesc in uleiul ramas de la carne.Cand acestea devin sticloase se amesteca cu pieptul de pui, se condimenteaza si se mai lasa pe foc circa 10 min( la foc mic).In ultima etapa se adauga in tigaie peste amestecul de pui cu legume, pastele in prealabil fierte si scurse bine.Se adauga dupa gust sosul de soia si cel de chilli.
Pofta buna!!!
1
Nu am avut in casa sweet chilli sauce si am improvizat putin.Am folosit o jumatate de ceasca de suc de rosii cu o lingurita de miere si o lingurita de chilli praf ( e asemanator la gust)