Chili con carne si orez

de cristina1985 in Porc, 11 Noi 2019 | 6844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g boabe de fasole rosie (o conserva)
  • 600 g carne tocata de porc
  • 1 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 rosii decojite (eu am folosit dintr-o conserva)
  • 2 lg pasta de rosii (din conserva)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce si iute
  • 12 lg orez basmati
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne si orez:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa, usturoi, ardei), boia dulce si apa. Se mareste flacara, pana incepe sa fiarba, apoi reduceti focul la minim si lasati cu capac 1 ora.

Dupa acest interval, adaugati rosiile tocate in cubulete mici, 2 lg din pasta de rosii din conserva si mai lasati la fiert 1 ora.Urmariti daca mai trebuie  apa! Acum adaugati fasolea scursa si condimentele: sare piper, boia iute (aveti grija cat puneti!) si mai lasati 30 minute. In cazul in care ramane prea mult sos, mariti flacara si luati capacul, timp de 5-15 minute, pana se reduce.

Orezul basmati se pune intr-un vas cu apa si sare. Se fierbe 15 minute, din momentul in care clocoteste apa.

Chili con carne se serveste cu orez fiert (scurs). Au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan