Chiftelute marinate din carne de curcan

de silvi0ara in Curcan, 8 Mar 2010 | 7162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata de curcan
  • 3 cepe  
  • 1 ou  
  • 1 lingura pesmet alb  
  • sare si piper dupa gust  
  • ½ lingurita oregano  
  • 2 foi de dafin  
  • 2-3 linguri pasta de tomate  
  • 100ml vin alb  
  • 1 lingurita zahar  
  • 1 legatura patrunjel proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate din carne de curcan:

Carnea se amesteca cu oul,pesmetul,sare si piper dupa gust si putin oregano.Se modeleaza chiftelute mici  rotunde ,se dau prin faina si se prajesc in ulei.(cine doreste mai dietetic pot fi puse la cuptor)

Ceapa se toaca marunt si se caleste usor in 2-3 linguri ulei de masline,pana se innmoaie bine(.Eu am pasat apoi ceapa cu blenderul vertical sa iasa un sos cremos).Apoi se adauga pasta de tomate,zaharul,vinul,foile de dafin si 400ml supa de carne(sau apa).Se lasa sa dea cateva clocote pana ce sosul se ingroasa,apoi se adauga chiftelutele,sa mai lasa la foc mic 10-15 minute sa fiarba.Se adauga la final patrunjel proaspat tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura de curcan