Chiftelute marinate

de lacrimioara in Mancaruri cu carne, 27 Dec 2010 | 8278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 400 garme carne tocata jumatate vita si jumatate porc,
  • o ceapa,
  • 2 catei usturoi,
  • un ou,
  • 2 linguri faina,
  • 2 felii paine mai uscata,
  • sare,
  • piper,
  • marar,
  • patrunjel,
  • ulei pt prajit.
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mai mare,
  • un ardei gras,
  • 3 catei usturoi,
  • 3 linguri bulion,
  • o lingura  faina,
  • marar,
  • sare,
  • 1 foaie dafin,
  • piper.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Incepem cu chiftelele,amestecam carnea cu un ou,painea imuiata in apa  si stoarsa, usturoiul presat, faina, ceapa taiata cat mai marunt, sare, piper, marar si faina. Amestecam bine si formam chiftelutele cu mana uda, apoi le punem la prajit in ulei incins.

Facem sosul: taiem ceapa marunt si o punem la prajit. Lasam putin dupa care adaugam ardeiul gras taiat marunt si usturoiul. Lasam la prajit pana se imoaie toate. Dupa ce s-a imuiat adaugam 2  cani cu apa  si foaia de dafin si lasam la fiert cu capac 15 20 minute. Dupa ce au fiert amestecam faina cu bulionul si  punem peste legume, adaugam chiftelutele si mai lasam 5 minute sa fiarba,si gata.

Se serveste alaturi de un piure de carofi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
sarmalute la vas roman