Mereu am evitat sa fac chiftele, desi sunt gustoase atunci cand se prajesc in ulei, mirosul persista vreme indelungata in casa. Navigand pe site am vazut varianta de chiftele la cuptor. Sincer am fost sceptica la inceput, dar acum sunt foarte convinsa ca chitelutele, astfel prearate, acelasi gust ca si cele prajite in ulei. Spor la treaba!
Feliile de paine se pun la inmuiat ptr. cca. 10 minute in apa rece. Carnea tocata se amesteca bine cu ouale, sarea, piperul, la care se adauga si painea bine stoarsa de apa. Usturoiul se toaca marunt sau se da pe razatoare. Se omogenizeaza bine usturouil in amestecul de carne. Se iau apoi bucatele mici de compozitie si se rostogolesc prin seminte. Se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de pergament si se dau la cuptor ptr cca. 30 de minute la 200 grade. Intre timp se mai intorc ca sa se rumeneasca pe toate partile. Pofta buna!