Chiftelute la cuptor

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 22 Aug 2013 | 45306 vizualizari

 

Optez de fiecare data pentru aceasta reteta fara prajire in ulei deoarece este mult mai sanatoasa, atat pentru adulti, cat si pentru copilasi. Sper sa va placa :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 felii de franzela
  • 2 oua
  • o lingurita ulei
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute la cuptor:

Legumele se curata si se spala bine.

Ceapa se toaca marunt.

Cartofii si morcovii se dau pe razatoarea mica, scurgandu-se ulterior de zeama care o lasa.

Feliile de franzela se umezesc in apa si se storc foarte bine.

Toate ingredientele se amesteca cu carnea tocata, ouale si usturoiul pisat pana formeaza o compozitie omogena.

Se adauga sare si piper dupa gust.

Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt unsa cu o lingurita de ulei.

Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita si se asaza in tava.

Se da tava la cuptor pentru 25-30 de minute.

TIPS-URI

1

Se pot servi cu ce garnitura doriti, ca si fel principal, dar si ca gustare, alaturi de alte aperitive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de rosii