Chiftelute in sos si mazare scazuta

de alba_zori in Mancaruri cu carne, 4 Feb 2013 | 7035 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele,prajite,la cuptor sau in sos.De obicei imi facea bunica,mama sau soacra,acum am facut si eu,este prima data cred..nu-mi aduc aminte sa fi facut alta data..o fi fost tare demult daca am facut.nu-mi amintesc,in fine m-am uitat si la alte retete pe blog ale voastre si am ajuns la o concluzie a mea.Tot ce e facut in casa e foarte bun!Sper sa va placa cat si mie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 gr carne de vita macinata
  • 3 oua
  • 200 gr pesmet(sau grisine macinate la mixer)
  • sare
  • piper
  • 100 gr parmezan
  • patrunjel maruntit(daca aveti)
  • 2 catei de usturoi pisati
  • ulei de soia pentru prajit
  • Pentru mazare scazuta:
  • 400 gr mazare
  • ulei de masline
  • o ceapa
  • sare
  • Pentru sos de rosii:
  • 500 ml sos de rosii facut in casa
  • ulei de masline
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi pisat
  • o frunza de busuioc sau oregano
  • sare,o bucatica de ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos si mazare scazuta:

Pentru chiftelute: Intr-un bol am amestecat carnea cu ouale, putina sare, putin piper, usturoiul pisat bine, parmezanul si pesmetul. Am amestecat cu o furculita pana a devenit omogena compozitia, am format in palma niste bilute care le-am prajit in ulei de soia, le-am scos pe un servetel de bucatarie si s-au uscat de grasime.

Am pregatit si mazarea scazuta: intr-o craticioara potrivita am pus o ceapa tiata fin, un fir de ulei de masline si mazarea, am calit putin si adaugat apa clocotita deasupra (este important sa fie foarte calda ca sa fiarba mai repede si sa nu ramana dura) Am condimentat cu sare si piper si lasat pana s-au facut bine bine mazarea.

Am pregatit si sosul de rosii: eu aveam si mai am sos de rosii facut in casa si conservat in sticle de bere si cand am nevoie scot una de la raft. Deci am taiat o ceapa mica, usturoiul pisat si am calit intr-un fir de ulei de masline, am adaugat si sosul de rosii, putina apa si am lasat sa se faca, apoi am pus ardei iute si sare dupa gust.

Am adaugat 4 chiftele la mazare cand fierbea bine si adaugand apa fiarta peste.

Am adaugat alte 4 chiftele la sosul de rosii cand era pe punctul de fierbere si asa i-am facut vreo ora.

Am servit separat in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos si mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)