Chiftelute din cartofi si orez

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 16 Iun 2010 | 10431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 1 pahar cu orez
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1-2 linguri de faina
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din cartofi si orez:

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc  cu ajutorul unei furculite.

Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se amesteca cartofii zdrobiti cu orezul, se adauga ceapa,usturoiul si patrunjelul taiate marunt.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Daca compozitia este prea moale se poate adauga 1-2 linguri de faina.

Se formeaza chiftelute care se trec prin faina, se aseaza in tava de briose unsa cu ulei si tapetata cu faina si se dau la cuptor.Se pot si praji dar eu le-am preferat coapte.Se lasa sa se rumeneasca , se scot din cuptor , se lasa sa se racoreasca putin si apoi se scot din forma.Se servesc atat calde cat si reci cu mult marar .

Sunt ideale pentru o zi de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Laly 1

16.06.2010, 11:45

Of Medi cat ai mai muncit.Hai ca vin cu o imbratisare sa-ti mai treaca oboseala

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 11:47

Rocsi, multumesc.................chiar pentru o zi de post le-am pregatit................

Bucataras Medi 1

16.06.2010, 11:48

Laly, esti tare draguta...........si eu te imbratisez cu mult drag..............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)