Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta

de Valclaudia in Mancaruri de post, 30 Mar 2017 | 6299 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi fierti in coaja
  • 100 gr granule de soia fierte in apa cu vegeta de legume, dupa gust
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de pesmet
  • faina si ulei pentru prajit chiftelele

Sosul de rosii:

  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 fir mic de praz
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei

In plus:

  • 1 conopida mica fiarta in apa cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta:

Punem granulele de soia la fiert, in cca. 150 ml apa plata, cu o lingururita de vegeta de legume. Lasam la fiert, pana se absoarbe toata apa.

Cartofii ii spalam bine sub jet de apa rece, apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in cartofi.

Ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam ceapa verde tocata, sare si piper dupa gust, soia fiarta, pesmetul si omogenizam bine amestecul.

Punem uleiul in tigaie, formam chiftelute de marimea dorita, le imbracam bine intr-un strat de faina, tavalindu-le, apoi le prajim in baie de ulei pana se rumenesc frumos, pe toate partile.

Conopida o spalam si o fierbem in apa cu sare.

Pentru sos, punem prazul tocat la sotat in putin ulei, adaugam boabele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate.

Lasam sosul la foc vreo 10 minute, apoi servim alaturi de chiftelute si conopida.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din cartofi cu sos de rosii si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]