Chifteluţe din cartof şi dovlecel

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2011 | 9086 vizualizari

 

By http://retetegg.blogspot.com/

Niste chiftelute pufoase si gustoase care au semanat foarte bine a gogosele la gust.
Nu incercasem pana acum combinatia cu dovlecel, insa e tare buuna!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi,
  • 2 dovlecei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 100 gr pesmet,
  • 1 ou,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 2 linguri de faina.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe din cartof şi dovlecel:

Am fiert cartofii si dovleceii si i-am scurs bine de apa.

I-am pasat ca pentru piure si i-am amestecat cu usturoi maruntit, ou, pesmet, sare, piper, nucsoara, 2 linguri de faina (faina nu a fost in plan de la inceput, dar simteam ca nu se legase bine compozitia si am adaugat-o).

Am format chiftelute mai mari pe care le-am prajit pe ambele parti in ulei pana au devenit aurii.

Le-am scos pe servetele de hartie sa se scurga de surplusul de grasime.
 
Sunt delicioase si a doua zi daca au fost tinute la loc racoros.

Merita incercate! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe din cartof şi dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit indonezian