Chiftelute de pui

de ExploraCuisine in Pui, 13 Mar 2011 | 44071 vizualizari

 

Aceste bilute gustoase reprezinta un aperitiv foarte cunoscut si apreciat de catre toata lumea. Pentru a evita carnea de porc, eu am incercat chiftelutele cu carne de pui tocata, fiind mult mai usoare decat cele facute din carne de porc. Noi le-am servit cu garnitura de cartofi taranesti, dar merg foarte bine si cu paste sau piure de cartofi (mai ales pentru cei care aveti copii).

 

INGREDIENTE

  •    500 g carne tocata de pui
  •    1 ceapa mica
  •    2 oua
  •    1 felie mare de paine
  •    4 catei de usturoi  
  •    patrunjel verde  
  •    sare, piper    
  •    ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de pui:

Intr-un bol amestecam carnea de pui, cu ouale, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa, scursa si zdrobita, patrunjelul tocat, sarea si piperul si amestecam foarte bine si adaugam sare dupa gust.

Cu mainile umezite cu apa, formam bilute mici din compozitia obtinuta de marimea unei nuci (puteti sa le faceti mai mari daca doriti) si le punem pe o farfurie.

Intr-o cratita mica punem ulei iar cand uleiul e incins adaugam bilutele de carne (in mai multe ture) si le lasam sa se scufunde in ulei. Dupa ce incep sa se rumeneasca putin, le intoarcem usor rotind cratita mai mult. Din cauza ca ele sunt acoperite de ulei se vor praji foarte frumos fara a fi nevoie sa le intoarcem cu o lingura.

Le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul de pe ele.

Servim cu garnitura de varza, paste sau cartofi, taranesti in cazul meu. Bon appetit!



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]