Chiftelute cu sos de maioneza

de cristinutanicolita in Porc, 23 Apr 2017 | 3048 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele:
  • 700 g carne de porc
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 ceapă
  • 2 lg pasta de rosii
  • leustean
  • marar
  • pătrunjel
  • Sos:
  • 1 ou
  • 300 ml ulei
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 1 lgt mustar
  • 300 g smantana
  • 3 cepe rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de maioneza:

Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine. 

Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc mediu, cca 35 min. 

Sosul:

Intr-o cana inalta, punem oul, uleiul, mustarul, un praf de sare, zeama de lamaie si, cu ajutorul unui blender vertical, facem maioneza. Blenduim de jos in sus, cca. 20 sec.

Ceapa o curatam, spalam si o tăiem solzisori. 

Intr-un castron, amestecam maioneza cu ceapa, smantana. Potrivim gustul de sare. 

Sevim chiftelute cu sos.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

In sos, puteți adăuga si marar, usturoi.

2

Chiftelute se pot praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]