Chiftelute cu sos

de janet in Porc, 29 Mai 2010 | 5278 vizualizari

 

Nu eram sigura ca vreau sa postez mincarea asta .....asa ca nu am poza decit la final!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc ,tocata
  • 4 oua
  • 2 cartofi fierti ,nu prea mari
  • o capatina de usturoi,nu prea mare
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos:



Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici
apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu
palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au prajit le-am pus intr-o cratita
si peste ele am pus un sos format din:

-3 linguri de pasta de tomate
-o lingurita de faina
-o lingurita de zahar
-2 frunze de dafin
-o cana si jumate de apa

Intr-un bol punem pasta de tomate ,faina ,zaharul sarea ,amestecam bine si apoi punem apa.Tot amestecul il punem peste
chiftelutele din cratita ,punem si frunzele de dafin si lasam pe foc ,sa dea citeva clocote.
Daca sosul se ingroasa prea mult mai adaugam un pic de apa .
Servim linga piure de cartofi,orez sau in cazul meu,macaroane.Este una dintre mincarurile preferate ale lui Dragos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza dulce