Chiftelute cu motz

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2010 | 4945 vizualizari

 

Nu stiam cum sa le numesc si mi-a venit ideea sa le zic cu motz................sper sa nu se ia cineva de motzul chiftelutelor mele........hahaha.

 

INGREDIENTE

  • .800 g carne de porc (eu am folosit fleica)
  • . 2 oua
  • .2 ceape
  • .5-6 catei de usturoi
  • .o legatura de marar
  • .o mana de masline fara samburi
  • .faina
  • .putina apa minerala
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu motz:

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care se dau prin faina.In mijlocul fiecarei chiftelute se pune cate o jumatate de maslina .Se incinge uleiul si se prajesc chiftelele.Se scot pe o hartie absorbanta .Pentru decor in mijlocul fiecarei masline am pus cate o fasiuta de ardei gras rosu.Se servesc atat calde cat si reci , ca atare sau alaturi de o garnitura si o salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu motz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]